سکنجبین عسلی
ترکیبات: سرکه انگور طبیعی، عسل مصفی مرغوب، پیاز عنصل مدبر، پر سیاوشان، زوفا، گل گاوزبان، اسطوخدوس، قردمانا، زیره کرمانی مدبر، رازیانه، نعنای خشک، سداب، غاریقون.
موارد مصرف: مفید برای تنگی نفس و آسم،سرفه، بازکننده رگها در بدن بخصوص قلب و کبد و اصلاح چربی خون، رقیق کننده خون، برای آسیت و دفع بیحسی اندامها، سستی و سنگینی زبان، کلیه بیماریهای سودائی و بلغمی، برای مشکلات طحال و یرقان و سنگ مثانه و کلیه، زیبایی صورت، درد سینه و امراض آن، عفونت دهان و گرفتگی صدا و تشنج، بیماریهای اعصاب و روان، سردرد و پاکسازی اعضاء از اخلاط لزج و غلیظ، جاذب فضولات از عمق بدن و ملطف و محلل و…
نحوه مصرف: ۲ قاشق غذاخوری در نصف لیوان آب سرد حل کرده نیم ساعت قبل از صبحانه و شام میل شود.
مدت زمان مصرف: یکماه طبق نظر طبیب معالج.
احتیاط مصرف: اطفال زیر ۳ سال و زنان باردار زیر نظر طبیب.
مزاج: گرم وتر
سکنجبین ساده:
سکنجبین در واقع سرکه و انگبین و مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین در هم می آمیختند و از مخلوط آن شربتی خوش گوار و معطر و فرح بخش به وجود میآوردند.
پس هر جا از سکنجبین نام برده شده است، منظور سکنجبینی است که با سرکه طبیعی، عسل زنبوری و عرق یا خود نعناع در ظرف مسی با آب سالم بدون کلر تهیه شده باشد. نه سکنجبینی که با سرکه غیر طبیعی، شکر صنعتی و آب ناسالم درست شده است.
طرز تهیه سکنجبین ساده :
سرکه ۲ واحد، عسل ۵ واحد، آب ۴ واحد، یا آنقدر که لازم باشد با توجه به غلظتی که مورد نظر است.
ابتدا هر سه جزء را مخلوط کرده بجوشانید و کف آن را بگیرید تا به یک چهارم برسد و به قوام آید و عده ای معتقدند آنقدر بجوشد تا یک پنجم مخلوط باقی بماند.
در تهیه سکنجبین می توان عرق نعناع یا خود نعناع را نیز استفاده کرد تا از عطر و خواص آن بهره مند شد.