
ارده کنجد
نام نوعی غذاست که از کنجد کوبیده شده به دست میآید. خود به تنهایی یک ماده غذایی کامل برای هر وعده غذایی بویژه صبحانه است.
ارده به همراه شیره در وعده صبحانه جهت رفع کم خونی و تقویت قوای جسمانی بسیار موثر است. میتوان آن را بصورت خالص و بدون هیچگونه افزودنی با نان مصرف کرد و یا مواد شیرینی از قبیل: عسل، شیره اعم از شیره نبات، خرما، انگور و مربا به آن اضافه نمود. میزان افزودنی بسته به ذایقه افراد متفاوت است.
طبع آن گرم است.
از کنجد و ارده در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده میشود و برای درمان استخواندرد و درد مفاصل هم مفید است. به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف ارده و حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظهشان هم میشود.
نکته:
(ارده کنجد) نسخه شیخ بهایی (ره) برای سربازان شاه عباس جهت جنگیدن و قدرتمند تر شدن بیشتر بوده است.
وزن ( ۳۵۰گرم )
—————
کالری ارده
ارزش غذایی موجود در ارده برای هر ۱۰۰ گرم به شرح زیر است:
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم
انرژی (۵۹۵ کیلوکالری)
کربوهیدراتها ۲۱٫۱۹ g
چربی ۵۳٫۷۶ g
پروتئین ۱۷٫۰۰ g
آب ۳٫۰۵ g
ویتامین آ ۶۷ IU
تیامین (ویتامین ب۱) ۱٫۲۲۰ میلیگرم (۹۴٪)
ریبوفلاوین (ویتامین ب۲) ۰٫۴۷۳ میلیگرم (۳۲٪)
نیاسین (ویتامین ب۳) ۵٫۴۵۰ میلیگرم (۳۶٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۰٫۶۹۳ میلیگرم (۱۴٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۱۴۹ میلیگرم (۱۱٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۹۸ میکروگرم (۲۵٪)
ویتامین ب۱۲ ۰٫۰۰ میکروگرم (۰٪)
کلسیم ۴۲۶ میلیگرم (۴۳٪)
آهن ۸٫۹۵ میلیگرم (۷۲٪)
منیزیم ۹۵ میلیگرم (۲۶٪)
منگنز ۱٫۴۵۶ میلیگرم (۷۳٪)
فسفر ۷۳۲ میلیگرم (۱۰۵٪)
پتاسیم ۴۱۴ میلیگرم (۹٪)
سدیم ۱۱۵ میلیگرم (۵٪)
روی ۴٫۶۲ میلیگرم (۴۶٪)