عسل زنده

عسلی با تمام خواص و کاملا طبیعی

 

عسل زنده

عسلی است که مانند انسان زنده است و نسبت به گرما و سرما از خود واکنش نشان می دهد. همانگونه که انسان در برابر گرما دچار انبساط (بازشدگی) در عروق خونی محیطی می شود و خود را رها می کند و بالعکس در برابر سرما اندام های خود را جمع کرده و به تنه خود نزدیک می کند و عروق خونی محیطی اش دچارانقباض می شود، عسل زنده نیز در برابر گرما خود را رها کرده و منسبط می شود و نسبت به شدت گرما رقیق و رقیق تر می شود.

عسل زنده در برابر سرما منقبض می شود ونهایتاً رس بسته و مانند کره می شود که اشتباها به آن شکرک می گویند و در واقع شکرک زدن عسل در هوای سرد نشانه زنده بودن عسل است.

مراحل تولید این عسل طبیعی و بدون استفاده از سم کنه می‌باشد.


بیشتر بدانید
عسل طبیعی چند صد گیاهی، منظور عسلی است که توسط زنبور عسل تولید می شود و برای تهیه آن، شهد گیاهان مختلف مورد استفاده زنبور قرار گرفته شده باشد. خداوند در این خصوص می فرماید:
وَأَوْحَى رَبُّکَ إِلَى النَّحْلِ أَنِ اتَّخِذِی مِنَ الْجِبَالِ بُیُوتًا وَمِنَ الشَّجَرِ وَمِمَّا یَعْرِشُونَ
ثُمَّ کُلِی مِن کُلِّ الثَّمَرَاتِ فَاسْلُکِی سُبُلَ رَبِّکِ ذُلُلاً یَخْرُجُ مِن بُطُونِهَا شَرَابٌ مُّخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ فِیهِ شِفَاء لِلنَّاسِ إِنَّ فِی ذَلِکَ لآیَهً لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ
سوره النحل آیه ۶۸ و ۶۹
پروردگارت به زنبور عسل الهام نمود که در کوهها و درختان و از آنچه بنا می کنند منزل بگیر، سپس از همه ثمرات بخور و راههاى پروردگارت را فرمانبردارانه، بپوى. آنگاه‏ از درون شکم آن، شهدى که به رنگهاى گوناگون است بیرون می‏آید.
در آن، براى مردم شفاست. راستى در این (زندگى زنبوران) براى مردمى که تفکر مى‏کنند نشانه ای از قدرت الهى‏ است.
سوره النحل آیات ۶۸ و ۶۹
خواص:
عسل طبیعی چند گیاهی یک غذای کامل است چون حاوی اسیدهای آمینه، پروتئین ها، ویتامینهای گروه B، اسید فولیک، ویتامین E، کاروتن، بیوتن و اسید نیکوتینیک، مواد معدنی مثل آهن، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، مس، منگنز، فسفر، روی، سلنیوم و … است و کلیه ترکیبات آن کاملاً جذب بدن می شود.
عسل از دیدگاه منابع طب سنتی طبیعت گرم دارد و دفع کننده بلغم، سودا و رطوبات بدن از عمق بدن و سر می باشد.
آنزیم های عسل باعث تقویت فرایندهای هضم روده ای و فعال سازی عملکرد مخاط معده می شوند.
مصرف روزانه آن باعث افزایش گلبول های سفید و قرمز خون می شود.
مالش لثه ها با انگشت آغشته به عسل باعث استحکام لثه ها می شود.
مصرف آن توسط مادران شیرده و نوزادان و کودکان، اثرات مثبت فراوانی روی رشد کودکان دارد.
عسل خواص ضد میکروبی قوی دارد و تقریباً تمام انواع باکتری ها و ویروس ها بعد از چند ساعت در آن زنده نمی مانند.
همچنین گذاشتن عسل روی زخم باعث تحریک جریان خون و لنف در ناحیه شده و باعث تسریع در بهبود زخم می شود.
مطالب فوق تنها موارد محدودی از خواص غذایی و داوریی عسل است.
نشانه عسل خوب:
اصولاً عسل خوب و درجه یک آن است که رس ببندد یعنی مانند کره و به رنگ کرم بشود (نه سفید رنگ) که به اصطلاح عام می گویند شکرک بسته است و اگر در آب سرد قرار دهید و کم کم گرم کنید به حالت اول باز گردد.
در فصل زمستان رس بستن سریع تر شکل می گیرد.
نکته‌ها
– اگر عسل پخته باشد خیلی بهتر است مانند مربی و داخل کمپوت و یا داخل غذا (مثلاً اگر در قیمه هم یک قاشق عسل ریخته شود، مزه اش را عوض نمی کند، ولی می تواند یک دوای بسیار مفیدی باشد مخصوصاً در زمان بارداری)
– شیرینی عسل برای دیابتی ها و بیماران دارای قند خون مضر نمی باشد و می توانند بجای شیرینی از عسل به اشکال مختلف استفاده کنند، مثلاً با عسل کمپوت یا مربی درست نمایند.
– شیرینی عسل تنها شیرینی هست که قند آن برای دندان ها مفید می باشد. در این زمینه خوب است بدانید که جزء بهداشت دندان نقل شده است، شب ها عسل یا مقداری پنیر روی دندان هایتان بمالید و صبح ها مسواک بزنید.
– برای درمان بیماری ها و استفاده از عسل در چشم، گوش یا واژن، حتماً باید از مرغوبیت و کیفیت عسل مطمئن باشید تا دچار مشکل نگردید.
– عسل مورد استفاده باید زنبوری و چند گیاهی باشد و از عسلی که زنبور تنها از یک نوع گیاه استفاده کرده مانند عسل یونجه، گزنه یا استوخودوس خودداری شود، چراکه عسلی خوب است که زنبور هر چه بیشتر از گیاهان متنوع استفاده کرده باشد.
– عسل تک گیاهه مورد تایید نیست چرا که جنبه درمانی و دارویی دارد و نه غذایی و می تواند بسته به شخص مصرف کننده برای ایشان مشکل ایجاد نماید.
– عسل نباید در معرض شعله مستقیم قرار بگیرد. عسل را می توان در آب ریخت و سپس آنرا داغ کرد، برای تهیه شربت آب عسل یا عسل مصفی این گونه عمل می گردد که در ذیل طرز تهیه آنها شرح داده شده است.
– برای گرم کردن عسل اگر لازم بود می توانید ظرف در بسته عسل را داخل ظرف پر از آب سرد گذاشته تا به تدریج گرم شود و عسل نیز از گرمای آب به صورت غیر مستقیم گرم گردد.
طرز تهیه شربت آب عسل:
یک کیلو عسل را با ۶ کیلو آب مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بجوشانید و کف آنرا مرتب بگیرید تا آب آن نصف شود.
طرز تهیه عسل مصفی:
۳ کیلو عسل را با ۱ کیلو آب مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بجوشانید و کف آنرا مرتب بگیرید تا آب آن تبخیر شود، با اینکار عسل خام به عسل مصفی تبدیل خواهد شد.
لازم به ذکر است، عسل معمول را عسل خام می گویند که خاصیت دوایی آن به خاصیت غذایی آن غالب است ولی اگر از خامی در بیاید و به صورت پخته مانند سکنجبین عسلی، شربت آب عسل، عسل مصفی مصرف شود، خاصیت غذایی بیشتری نسبت به عسل خام دارد و خاصیت دوایی آن کمتر می گردد، لذا افرادی که به عسل حساسیت دارند و با خوردن آن دچار عارضه ای می گردند، بهتر است عسل مصفی میل نمایند.

پست بعدی

عرق آهن خونساز

س دسامبر 10 , 2019
جایگزین مناسب قطره و قرص آهن

ممکن است بپسندید

فارسی سازی پوسته توسط: همیار وردپرس